صفحه ی 4 قسمت2
به نام خدا
پلی ساکاریدها
پلی ساکارید ها زنجیره طویلی از مونوساکاریدها هستند(به عبارت دیگه مونوساکاریدها مونومر هایی برای پلی ساکریدها هستند)
یعنی اینکه چند صد تا چند هزارتا مونوساکارید با واکنش سنتز آبدهی به یک دیگر می پیوندند و یک مولکول پلی ساکارید را بوجود می آورند(زنجیره طویل موساکاریدهایی که از طریق واکنش ستنز آبدهی با هم ترکیب شدن)توجه اگر یک پلی ساکارید واکنش هیدولیز را انجام دهد به مونوساکاریدهای سازنده آن تجزیه می شود
نشاسته
ملوکولی ذخیره ای است(یعنی ذخیره میشود ) مونومرهای نشاسته گلوکز ها هستند(یعنی نشاسته پلیمری است که از کنارهم قرار گرفتن صدها و هزارها گلوکز از طریق وا کنش سنتز ابدهی بوجود آمده است)
نیاز سلول های گیاهی به نشاسته :سلول های گیاهی برای آزاد کردن انرژی به گلوکز نیاز دارند (همان طور که در زیست سال اول دبیرستان خواندیم گلوکز ملکولی بسیار کوچک است و به راحتی درون آب حل می شود و با سایر مولوکول ها ترکیب می شود) گیاهان برای اینکه بتوانند گلوکز را ذخیره کنند مولکول های گلوکز را به صورت پلیمر (بسپار) نشاسته درون خود زخیره می کنند( صبر کنید ما گفتیم که گیاهان برای آزاد کردن انرژی به گلوکز نیاز دارند و ما اینجا نشاسته داریم که یک سلول گیاهی به صورت مستقیم نمی تونه ازآن استفاده کنه ) و سلول گیاهی برای استفاده از این نشاسته ذخیره شده پیوندهای میان ملوکول های گلوکز را به روش هیدرولیز قطع می کند.وکلوگز ازاد می شود.
دستگاه گوارش انسان وبسیاری از جانوران آنزیم های هیدولیز کننده نشاسته را دارند.سیب زمینی ودانه هایی مانند گندم و برنج وذرت مقادیر زیای نشاسته دارند.(تولید گلوکز برای سلول های بدن از طریق هیدولیز نشاسته)
سلولهای جانوری گلوکز اضافی خود را به صورت گلیکوژن ذخیره می کنند.گلیکوژن شباهت بسیار زیادی به نشاسته دارد.گلیکوژن در بدن ما به صورت ذرهایی در سلولهای جگر وسلولهای ماهیچه ای ذخیره شده است و در صورت نیاز به گلوکز تجزیه می شود گلیکوژنی که در غذاهای جانوری وجود دارد در دسگاه گوارش ما به گلوکز تجزیه می شود
[ بازدید : 122 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]